fredag 24 april 2009

Bananflugor och kramsnö - hur ser orden ut?

Under Kråkfötter - ett bok & berättarkalas för barn och unga i Gävleborgs län samarbetar jag med kommunens konstassistent med utställningen Bananflugor och kramsnö - hur ser orden ut? Det är en lekfull utställning, som bygger på boken med samma namn, av Anna Ribbing och Mati Lepp.

Vi har bjudit in alla elever på lågstadiet som kommer klassvis till utställningen, som finns på Edsbyns bibliotek. Vi går på ordjakt och försöker lista ut vad alla föremål i utställningen föreställer. Vid ordbordet får barnen med hjälp av ordkort skapa nya ord och sen rita hur de föreställer sig ordet. Det kan vara ord som Kexkatt osv. Barnen går också en tipsrunda med olika uttryck.

Jag kan verkligen rekommendera den här utställningen. Man riktigt ser hur det kokar i barnens hjärnor och att ordens värld blir mer spännande. Med sig hem får klasserna ett Namnmemo och Ordleken så att de kan fortsätta ordleken i skolan. Utställningen är också utmärkt hjärngympa för vuxna! I Ljusnan finns fler bilder som ni kan klura på.

Inga kommentarer: