onsdag 7 november 2007

uppdrag

Hej hej - funderar på vad nytt jag ska prova på mitt bokprat på fredag. Hmm... nån som redan har testat något nytt, eller har planer?

6 kommentarer:

Anna Fogelberg sa...

Jag har precis haft ett möte med en av kommunens kantorer. Vi ska göra en sång/sagostund ihop på onsdag med Astrid Lindgren-tema. Det känns jättespännande!

Tinne Wennerholm sa...

Kul! Vi kan väl få lite rapport om hur det funkat.
Vi, Gävleborg & Dalarna skall ha Bokpratsutbildning med Karna Nyström den 27 november. Jag har aldrig lyssnat på henne men kan tänka mig att vi får ett bokprats-grundupplägg. Sedan kan man ju börja fundera över bokpraten på samma sätt som med 6-årsvisningen. Kan vi tänka nytt? Lesart i Berlin, detta ställe som vi hela tiden refererar till arbetar t ex med 1-2 böcker vid ett bokprat. Man arbetar med den boken på olika sätt, med olika ingångar. Spännande!

Solveig Hedenström sa...

Hej
Jag var med på ett möte i Uppsala i morse med bl a Läskonster på dagordningen. Alla hade en idé om vad de tänkte göra. Firandet av Astrid Lindgrens födelsedag ligger fint i tid för att pröva nya saker. En, nämner inga namn, skulle debutera som sångerska med någon annan ur personalen på gitarrkomp. Nytt sätt att samarbeta med pedagogerna var en gemensam nämnare + observationer. Glöm inte att använda loggboken när ni prövar det nya!

stellarian sa...

Låter jättekul att jobba med musik + böckerna! Jag har några sexårsgrupper som ska komma... Jag ska i alla fall göra dramatisering som en i men grupp föreslog - låta barnen vara böcker och visa hur de ska stå.

Nina Kala sa...

Hej Allesammans!

Fick så många idéer i Tällberg!! Använde mig av flera av dem i en sexårsvisning förra veckan. Gjorde en egen variant av en sexårsvisning inspirerad av boken "Historien om någon". Samarbetade med läraren som läste upp ett brev för barnen innan de kom hit "Någon har glömt ett garnnystan på biblioteket.." osv. På visningen följde vi en tråd och lärde oss samtidigt att hitta på biblioteket mm. Spänningen byggdes upp mer och mer ju längre vi kom :)Visningen vart jättelyckad! Vem "någon" var som hade placerat deras lånekort och presenter i skåpet framgick aldrig. Nu har barnen ritat teckningar av vem de tror att "någon" är och skickat hit, så nu har vi en "någon"-utställning här. Nyttigt också att bli observerad och utvärdera sedan!

Anette Helgesson sa...

Jag har haft bokprat för 4:or och 5:or och har då plockat med lite faktaböcker som anknyter till böckerna jag berättade om. Bla en om frisyrer (Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr) och kriminalteknik (Kioskdeckare Kalle Skavank-böckerna) hundar (Finnes: Agnes, Önskas: hund. Eleverna kastade sig efter böckerna. Bokstavligt. Efter bokpraten har eleverna skickat en plansch till mig som jag satt upp i biblioteket. På den har hela klassen skrivit sina favoritböcker i färglada färger. Planschen (stavas det verkligen så här?) sitter nu uppe på en skärm och böckerna eleverna tipsat om finns att låna på ett bord framför. Funderar att lägga ut deras boktips sen på vår barnwebb som ska bli klar i vår.