onsdag 14 oktober 2009

Från himmelens topp till havets botten

Vi har i samarbete med dramapedagog och föreståndare på Kulturcentrum Asken i Borlänge arbetat ihop ett dramatiserat berättande baserat på boken Från himmelens topp till havets botten av Martin Widmark. Dramapedagogen Tina spelade fiskargubben, Askens föreståndare Margareta gestaltade fiskargubbens vän delfinen, Johanna spelade fiskargubbens andra vän fågeln Bris (och dessutom den stora farliga hajen) och Gerd var berättaren som läste vissa delar av boken (och skötte ljudillustrationerna).
Elva klasser i åldrarna 6-8 år fick ta del av denna dramatisering under våren 2009.
Efter dramatiseringen fick barnen göra olika aktiviteter som att vara delfiner på och under ett fladdrande fallskärmstyg, leka dansstop och bygga statyer. Innan gruppen gick hem samlades vi i en ring och samtalade om vänskap och om vad delfinen kan ha önskat sig.

Vi höll till i Askens lokaler då dessa var mer lämpade för ändamålet. Tyvärr innebar detta att barnen inte kom till biblioteket vid detta tillfälle. Men vi plockade ihop boklådor till alla klasser och alla lärare som var intresserade fick låna med sig ett exemplar av boken Från himmelens topp till havets botten hem till klassrummet.
Dramatiseringen var uppskattad bland barn och lärare och det var väldigt roligt och lärorikt för oss att genomföra detta.
Gerd Eriksson och Johanna Täckström / Borlänge bibliotek

1 kommentar:

Marika sa...

Så kul det låter. Ni har ju det fantastiskt med Asken så nära!